«Dommedagsprofetien» i romanen Tidens Tegn går i oppfyllelse

I den nye romanen «Tidens Tegn» har forfatterne Even Aas-Eng og Katinka Sletten beskrevet hvordan enkeltpersoner kan manipulere og påvirke det norske politiske valget gjennom omfattende bruk av sosiale medier og fake news.

Nå frykter Aas-Eng at fiksjon blir til virkelighet.

– Den siste uken har norsk mediebransje vist klare tegn på at noe er i ferd med å skje.

Ny nettavis og drittpakke til Støre

Tirsdag 23. August ble det offentliggjort at nettavisen Resett lanseres to uker før valget. Nettmagasinet har investorer som milliardærene Øystein Stray Spetalen og Jan Haudemann-Andersen.

Resetts ansvarlige redaktør blir Helge Lurås. Han er kjent som samfunnsdebattant på høyresiden og leder av Senter for internasjonal og strategisk analyse, som har en ansatt.

På deres Facebook-side omtaler de seg som en «alternativ nyhetsside med verifiserte nyheter og artikler». Til Aftenposten sier medieforsker Erik Knudsen at man se noen paralleller til andre høyreorienterte medieaktører i USA, blant annet alt right-siden Breitbart.

Samtidig slipper Finansavisen en artikkel om at deler av statsministerkandidat Jonas Gahr Støres brygge ble bygget uten å betale skatt og moms. Artikkelen er skrevet av Kjell Gunnar Eilertsen. Eilertsen er kjent som journalist i Finansavisen, medieprovokatør og er svært kritisk til innvandring.

– Med milliardærer på laget, ordlyden i Resett, i tillegg til artikler som tåkelegger den partipolitiske debatten er det all grunn til bekymring, mener Aas-Eng.

Forfatter Even Aas-Eng

Baserte karakteren på Eilertsen

I romanen «Tidens Tegn» møter vi Sebastian som starter den sterkt høyrevridde avis med samme navn som boktittelen. Sammen med Frp dytter de millioner av kroner inn i moderne markedsføringsverktøy for å utnytte påvirkningskraften i sosiale medier før valget.

– Jeg skal være forsiktig med å si hva Resett kommer til å bli før de har kommet i gang, men jeg ser klare tegn på at dette kan likne den dystopien vi skriver om i boka, sier forfatter Aas-Eng.

Han forteller også at redaktøren i den fiktive avisen er basert på Kjell Erik Eilertsen.

– Å se deler av historien vi forteller i «Tidens Tegn» utspille seg i det virkelige liv er helt sprøtt. Alt vi beskriver i boken er mulig å gjennomføre, og jeg tror at dette til en viss grad foregår i dag. Nå blir det spennende å se hva som skjer i neste kapittel.

 

«Tidens Tegn» kan bare kjøpes på nett og hard cover versjonen koster kun 248,-. Den sendes gratis rett hjem i din postkasse. Kjøp den nå på TidensTegn.com

Du kan bestille e-bok for 198,- og få den tilsendt umiddelbart.

 

Les mer om Tidens Tegn her:

– Hele FRP-ledelsen med i ny kontroversiell roman

– Historien bak boken

Hans Petter Nygård-Hansen anbefaler: Les Tidens Tegn innen årets stortingsvalg

Comments are closed.